Pike & Flyfish Dronten

Zaterdag 18 april jl. bezochten enkele leden van vliegvis vereniging Heelweg de beurs voor Vlieg & Lure & Outdoor Aktiviteiten te Dronten.

Naast workshops hengelbouw, vliegbinden, werpen en vissen op forel waren er diverse winkeliers, waaronder A&M Fishing Tackle, die hun vliegvisspullen te koop aanboden.

Leden van V.V.C. The Kingfisher uit Kampen assisteerden op de castingbaan en bij het “kip smijten”.

Dit laatste is een behendigheids spel waarbij je een snoek streamer in verschillende ringen moest werpen om punten te kunnen vergaren.

Bij de laatste worp moest “de kip” zo ver mogelijk geworpen worden, de afstand werd ook omgezet in punten.

Opgeteld vormde dit de totaal score waarmee je een waadpak, aangeboden door A&M Fishing Tackle, kon winnen.

Ook leden van Vliegvis Vereniging Heelweg waagden voor 1 euro een gokje.

Het bleek niet zo eenvoudig als het er uitzag maar iedereen deed zijn best.

Baas boven baas was Eddy te Mebel, hij gooide 41,5 pnt bij elkaar en werd de uiteindelijke winnaar over beide beursdagen.

Aan het eind van de middag keerden we terug naar de Achterhoek en konden terug kijken op een geslaagde dag.

Op de foto de uiteindelijke winnaar Eddy te Mebel.