Streamerdag Groenlose Gracht

Zo, net terug van een dagje streameren in de Groenlose gracht.

Vandaag (18 oktober) een dagje streameren met de leden van VVV Heelweg, uiteraard alleen met de streamer aan de vliegenhengel. Met 10 personen was het vanmorgen om 8 uur eerst verzamelen bij Frits Roerdinkholder in de garagebox.

Onder het genot van een kop koffie en een plak krentenbrood kregen we uitleg van Frits over hoe, wat en waar. Mijn vismaat Hein en ik hadden er een jaar of 5 a 6 geleden al wel eens gevist, maar voor sommige andere ledenwas het nog helemaal nieuw.

Een half uurtje later stonden we al aan de gracht en de helderheid van het Groenlose water was perfect. Hier moet vis te vangen zijn. Het duurde dan ook niet lang voordat het eerste snoekje mijn streamer greep.

Dit snoekje van 59cm. had mijn streamer compleet naar binnen gewerkt. Altijd wel prettig om meteen al wat te vangen. We liepen met een man of 5 redelijk bij elkaar, maar het duurde toch enige tijd voordat de 2de vis zich bij 1 van ons melde. Het was vanmorgen toch super snoekweer?

Bewolkt, zachte weersomstandigheden en een kabbeltje op het water, het zal toch niet……?! Plotseling kwam Frits langs op zijn fiets en vertelde dat er zo links en rechts een aantal snoeken waren gevangen. Het vertrouwen blijft bij mij altijd wel, maar soms moet je gewoon ‘’hard werken’’ voor een paar aanbeten.

Net voor een klein bruggetje strip ik mijn bruin/witte bontstreamer terug en zie ik een snoek mijn streamer weer volledig naar binnen zuigen, ik sla aan: mis!! Hoe snel kan een snoek zijn bek weer openen als hij/zij voelt dat het niet deugt?! Jammer, meerdere pogingen leveren helaas niks meer op.

Aan de andere kant van de brug staat Hein in een hoekje te vissen, zijn streamer tussen het drijvende herfstblad door vissen valt niet altijd mee. Zeker als ook de streamer afgeremd wordt door een 80+er. Deze mooie grove en donkere vis van 83cm. bleek achteraf ook nog eens de grootste van de dag te zijn.

Ook Manfred die met ons meeliep, ving zijn allereerste streamersnoek. Even later haakte hij tussen de plompenbladeren een snoek van rond de 80cm. Na een mooie dril kwam deze vis langszij, nam een hoge sprong boven water en kwam op de kant terecht. Helaas onthaaktte deze zichzelf en gleed  terug het water in: jammer, dan maar geen foto!  Alleen stonden mijn vismaten mij toe – of uit te lachen.

Tussen de middag was het weer verzamelen in ‘’hotel de garagebox’’  waar broodjes kroket en frikandellen op ons stonden te wachten. Dat alles werd ook nog eens aangevuld met een paar koppen erwtensoep en broodjes. Deze ‘’verwennerij’’ mocht niet te lang duren, want ’s middags moest er ook weer gevist worden.

Nu hebben we de andere helft van de gracht bevist en binnen een paar minuten ving ik 2 snoeken van 62 en 64cm. Zo makkelijk kan het soms gaan. Ook waren er een paar leden die deze dag voor het eerst een snoek of zelfs 2 snoeken vingen aan de vlieg en dat is natuurlijk geweldig. Zeker als je een ‘’noodkreet’’ door de duiker hoort galmen. Manfred stond aan de andere kant van de duiker en drilde daar zijn 2de snoek van de dag van 73cm. Toch leuk als beginnend streamervisser.

Totaal hadden we ongeveer 35 aanbeten ,waarvan ‘’slechts ‘’11 vissen op de kant kwamen. Dit gaf aan dat de vis toch redelijk voorzichtig was vandaag, maar half oktober vissend in het T-shirt is toch erg aangenaam. En 1 ding is zeker: roofvis genoeg daar in de gracht!

Om 4 uur was het ‘’einde oefening’’ en weer verzamelen. Tijd voor een hapje en drankje en het belangrijkste: de totaalscore.

De eerste prijs was deze keer voor mij met een totaal van 3 vissen, de tweede prijs voor Hein met 2 vissen die tevens ook de grootste ving.

De derde prijs was voor Philippe die eindigde met 2 vissen, waarvan 1 vis de 75cm. aantikte.

Helaas wist niet iedereen een snoek te vangen.  Al met al een zeer geslaagde- en gezellige visdag die nu al weer op de planning staat voor volgend seizoen. Volgend jaar zal ik er ook weer zijn, want ik moet de wisselbeker ( het Groenlose kanon) weer verdedigen.

Tot de volgende streamerdag.

Meer foto's van de streamerdag

Eddy te Mebel.