Dagje vliegvissen in de Leerinkbeek


Zondag 16 februari had ik afgesproken met Frits, om zo rond tienen bij hem in Groenlo te zijn. één minuut over tien draaide ik de parkeerplaats op, Frits had me al zien aankomen en kwam al naar buiten.
Kwart over tien zou Wick op ons wachten aan de Deventerkunstweg.

Gedrieën starten we met vissen bij de Bellegoor, ik ging een stuk stroomopwaarts en Frits en Wick stroomafwaarts, na een uurtje ontmoette we elkaar weer bij de auto allen op nul.

Verder stroomafwaarts door gevist bij een hotspot, had Frits een misser, maar de daaropvolgende worp was het raak, de beroemde Yellow streamer van Frits had weer toegeslagen een mooie dame van 80 cm.

Ikzelf liep als derde en naderde ook de hotspot waar Frits nog aan het nagenieten was, mijn tweede worp over de hotspot, raak een snoek van 62 cm.

Doorgaan, was het motto en niet voor niets een volger, weer opnieuw weer volgen andere streamer eraan je kunt het wel raden weer volgen totaal tot 6 maal toe.


Wick was verder stroomafwaarts gegaan, maar had behalve een aanstormende hond niets gezien. Het was al over twaalven, we liepen terug naar de auto, en besloten het een eindje verderop te proberen.
Frits en ik liepen eerst een eind stroomopwaarts, bij een bocht begon ik te vissen Frits liep nog verder door. Wick was vanaf de brug stroomafwaarts begonnen, maar volgens mij aan de lastige kant want hij moest nu tegen de wind in (windkracht 4/5) werpen, en dat met prikkeldraad achter je.
Nadat ik weer bij de brug was gearriveerd, ben ik Wick voorbijgelopen (wel aan de andere oever) en begon een eind verderop te werpen, hier zaten en paar mooie bochten en in de verte een stuw, kort voor de stuw kwam er nog een forse sloot in de beek. Hier moet het gebeuren, hoopte ik.
Na enkele worpen een snoeiharde aanbeet, en hangen 87 cm.
Frits belde me op en zei dat hij en Wick het voor gezien hielden, ze hadden niets meer gezien. Ik bleef nog een half uurtje doorvissen en had op deze plek nog een misser en een volger.
Ook had ik nog een supervolger, aan de overzijde was een jachthond zeer geïnteresseerd in mijn streamer, elke worp volgen, ik wierp maar niet te kort aan de kant, want hij
maakte af en toe aanstalten erin te springen.
Zo tegen drieën, was ik weer bij de auto, een leuk dagje ondanks de harde wind.


Groeten Frank van Dulmen

(c) 2014 Vliegvis Vereniging Heelweg