Mijn eerste forel

Mijn eerste forel,

Jawel met trots mag ik jullie vertellen dat ik zaterdag de 27ste december mijn eerste forel met de vlieghengel binnen heb mogen halen.

Wij hadden 27 december de afsluiting van het jaar bij onze vliegvisvereniging Heelweg bij Visdorado "de Kool".

We waren met 10 leden en er hebben er 7 gevist.

Ruud , Manfred en Jan waren de toeschouwers maar met ons 7 wisten wij toch nog 12 vissen op de kant te slepen.

Hein had een mooie beekridder.

Hans mocht twee forellen op z'n naam zetten.

Wick had er ook twee maar had er één vals gehaakt, toch nog knap dat hij die op de kant heeft weten te krijgen.

Frits, ja, die heeft dit keer mogen kijken hoe er gevangen werd en de vissen zijn vliegje voorbij zwommen.

Rene B. na een drietal aanbeten en een hoop gemopper en woorden die ik u zal besparen, er toch nog eentje gevangen.

En dan Rene v. H., de enige echte meester, had er maar liefst vijf, ja verschil moet er wezen zegt men altijd (maar waarom zo veel?).

En ik zelf heb ook aanbeten gehad maar deed een paar dingen niet goed.

Rene v. H. wees mij er op dat ik niet aan moest slaan, wat ik steeds deed.

Na een tig aantal worpen kreeg ik weer een aanbeet en weer mis.

De reden was dat ik de lijn liet vieren, moet je dus ook niet doen.

Na een poosje zo geploeterd te hebben kreeg ik weer een aanbeet, Ruud riep: "gelijk door strippen, blijven door strippen je voelt van zelf of hij er aanzit, dan de hengeltop omhoog, en het resultaat was er, jawel mijn eerste forel.

Uiteindelijk, nadat de tenen weer ontdooit waren, was er een kop lekkere, door Ellie een eigen gemaakte, erwtensoep.

Kortom het was weer een hele goede en gezellige dag.

Bert en Ellie bedankt.

Groetjes Bert de Vries